Pembuat Gambar Visa A.S.

Lakukan sendiri Pasport A.S. dan Gambar Visa secara dalam talian

Malaysia

How Does AiPassportPhotos Work?

 • Muat naik imej

 • Saiz tanaman secara automatik

 • Simpan templat boleh cetak

 • Potong dan gunakannya

Proven Compliance-Guaranteed Photos

 • icon

  AI Facial Detection Without Delay

 • icon

  Fulfillment for Different Biometric Photos

 • icon

  Instant Photo Processing and Qualified Results

Get the Best Deal

Berkaitan Gambar Visa A.S

Visa ialah dokumen rasmi yang membolehkan seseorang melintasi sempadan asing atau tinggal di negara asing. Jika anda seorang pelancong antarabangsa yang kerap, anda mesti lazim dengan keperluan khusus untuk visa. Butirannya mungkin berbeza bergantung pada destinasinya. Visa A.S. ialah satu kemestian untuk anda untuk pergi bersiar-siar di Amerika Syarikat. Selain daripada mengisi banyak kertas kerja, mendapatkan gambar visa A.S. yang betul juga merupakan salah satu tugas anda semasa memohon visa A.S., terutamanya jika anda memohon visa A.S. di Ireland, kerana saiz gambar yang ditawarkan oleh reruai gambar di Ireland mungkin bukan saiz yang betul.


Namun begitu, mendapatkan gambar visa yang betul boleh menjadi pengalaman yang merunsingkan atas pelbagai sebab termasuk kegagalan untuk memenuhi keperluan, kos gambar visa, dan sebagainya. Untuk membantu anda menghapuskan kesukaran untuk mendapatkan gambar visa yang betul, kami di sini untuk memberi anda panduan holistik!

Keperluan dan Dimensi Asas

Mendapatkan gambar biometrik adalah penting bagi permohonan untuk mendapatkan dokumen, yang mungkin mempengaruhi perjalanan anda ke A.S yang akan datang. Pada masa yang sama, gambar visa mungkin menemani anda untuk beberapa tahun. Oleh itu, kepentingan gambar visa yang betul tidak pernah dibesar-besarkan. Di sini, kami telah menyenaraikan beberapa maklumat asas mengenai gambar visa A.S.:

 • Saiz yang diperlukan untuk gambar visa A.S. hendaklah 2×2 inci (Bersamaan 51 mm×51 mm)
 • Anda seharusnya mengambil gambar itu dengan latar belakang putih kosong atau putih pudar dalam tempoh 6 bulan yang lalu.
 • Keseluruhan muka anda hendaklah kelihatan dalam gambar itu. Di samping itu, tulang selangka dan bahagian atas bahu anda haruslah kelihatan sepenuhnya.
 • Kedua-dua mata anda hendaklah dibuka, dan mulut anda hendaklah ditutup.
 • Ingat, kepala anda hendaklah berada pada tengah-tengah gambar dan memenuhi 50-69% daripada keseluruhan gambar.
 • Mata anda hendaklah diletakkan kira-kira 28-35 mm dari bahagian bawah.

Mendapatkan gambar visa biometrik yang memuaskan mungkin nampak mudah bagi anda. Namun begitu, hakikatnya ialah keperluan gambar visa A.S. mungkin mengandungi banyak butiran yang mungkin menghalang permohonan anda. Mari kita lihat butirannya dengan lebih dekat pada bahagian berikut. Kami juga akan memberikan beberapa nasihat tambahan mengenai gambar visa yang bertujuan untuk melancarkan lagi permohonan anda.

Warna Latar Belakang Gambar Visa A.S.

Pertama sekali, anda perlulah tahu warna latar belakang untuk gambar visa A.S. anda, kerana warna latar belakang mungkin mempengaruhi pilihan pakaian anda. (Anda hendaklah mengelak daripada memilih warna yang boleh disamakan dengan latar belakang).


Satu-satunya latar belakang yang dibenarkan untuk gambar visa A.S. ialah latar belakang putih kosong atau putih pudar tanpa sebarang bayang-bayang dan cela. Resah kerana mencari latar belakang yang betul? Alat pembuang latar belakang automatik boleh membenarkan anda menggantikan warna yang salah dengan warna yang diterima.

Selain daripada warna latar belakang, anda hendaklah memastikan pencahayaan dalam gambar anda sekata. Oleh itu, anda sangat disarankan untuk mencari cahaya semula jadi pada latar belakang putih kosong atau putih pudar.

Cermin Mata dalam Gambar Visa A.S.

Anda wajarlah kerap mengemas kini maklumat terkini tentang gambar visa. Terdapat banyak maklumat tidak tepat yang tersebar di Internet, jadi pastikan anda dapat mengenal pasti maklumat yang rasmi. (Menyemak laman web kedutaan dan kerajaan atau hubungi kedutaan untuk mendapatkan garis panduan terkini adalah lebih baik).


Sama ada anda dibenarkan untuk memakai cermin mata dalam gambar visa A.S. ialah kes umum di sini. Mengikut peraturan yang paling terkini dikeluarkan, cermin mata tidak lagi dibenarkan dalam gambar visa baharu, kecuali untuk situasi yang jarang berlaku, iaitu perlu memakai cermin mata atas sebab perubatan. Contohnya, pemohon baru sahaja menjalani pembedahan okular dan memerlukan cermin mata untuk melindungi mata mereka. Dalam kes ini, kenyataan perubatan perlulah dikemukakan sebagai bukti. Pada masa yang sama, jika anda dibenarkan memakai cermin mata atas sebab perubatan, anda juga hendaklah mematuhi peraturan di bawah:

 • Bingkainya tidak boleh menutup mata anda.
 • Tiada silauan pada cermin mata yang mungkin mengaburkan mata anda.
 • Tidak boleh ada bayang-bayang atau pembiasan yang disebabkan oleh cermin mata.
 • Tidak perlu dikatakan, cermin mata hitam dan cermin mata berwarna tidak dibenarkan.

Ingatkan sahaja peraturan di atas jika anda perlu memakai cermin mata anda semasa mengambil gambar visa A.S.

Aksesori Lain untuk Gambar Visa A.S

Hal ini mungkin satu lagi topik kontroversi semasa mengambil gambar visa, kerana sesetengah negara mungkin membenarkan anda memakai aksesori seperti anting-anting dalam gambar visa jika ia tidak menyebabkan pantulan atau bayang-bayang. Terdapat kenyataan yang jelas untuk gambar Visa A.S.:

 • Untuk topi atau penutup kepala: Anda dilarang memakai topi atau penutup kepala kerana ia mungkin menutup garis rambut atau ciri muka anda, kecuali untuk tujuan keagamaan. Walaupun anda dibenarkan menutup rambut anda untuk kepercayaan agama, keseluruhan muka dan ciri muka penting anda haruslah kelihatan sepenuhnya dalam gambar. Selain itu, penutup kepala tidak boleh menyebabkan sebarang bayang pada muka anda.
 • Fon kepala, peranti bebas tangan tanpa wayar atau item lain yang serupa adalah dilarang.
 • Jika kebiasaannya anda memakai alat pendengaran atau item yang serupa, anda boleh memakainya dalam gambar anda.

Ringkasnya, untuk menjimatkan masa dan wang anda daripada permohonan semula dokumen, hindarkan sahaja daripada semua aksesori yang mungkin menyebabkan penolakan.

Kod Pakaian untuk Gambar Visa A.S.

Anda boleh memilih untuk mengambil gambar A.S. di reruai gambar profesional atau mengambilnya sendiri di rumah (Peringatan: Kami akan memperkenalkan cara yang menjimatkan ini pada bahagian berikut). Walau apapun keadaannya, anda harus menitikberatkan pakaian yang anda akan pakai untuk gambar visa anda. Keperluan visa A.S. menentukan latar belakang berwarna putih atau putih pudar. Oleh itu, anda hendaklah memilih baju berwarna padu yang bangkit. Pakai sahaja pakaian biasa yang anda pakai setiap hari. Pakaian seragam adalah tidak dibenarkan kecuali atas sebab keagamaan.

Raut Muka dalam Gambar Visa

Mata anda hendaklah memandang tepat ke arah kamera tanpa memiringkan atau mengalihkan kepala anda. Anda hendaklah memastikan mata anda terbuka dan kelihatan, serta menutup mulut anda. Oleh itu, cuba jangan tersenyih ke arah kamera. Pilihan terbaik adalah dengan mengekalkan raut muka semula jadi tanpa sebarang raut yang berlebihan.

Solekan dalam Gambar Visa A.S

Solekan dibenarkan tetapi tolong jangan memakainya terlalu banyak. Sebagai contoh yang khusus, anda menutup mana-mana cela atau parut pada muka anda, yang mungkin mengakibatkan kegagalan untuk mengesahkan identiti anda!

Tempat untuk Mendapatkan Gambar Visa A.S. di Ireland

Dekad-dekad yang lalu telah menyaksikan perkembangan dalam teknologi AI yang dicemburui. Oleh itu, teknologi canggih telah menawarkan alternatif luar talian dan dalam talian untuk anda. Berikut ialah senarai perkhidmatan sentiasa ada untuk mengambil gambar pasport biometrik di Ireland:

 • Farmasi Walsh ialah tempat yang bagus untuk mengambil gambar visa anda.
 • Perkhidmatan reruai gambar. Satu cara tradisional dan jurugambar profesional akan menyemak setiap butiran gambar anda. Namun begitu, anda mendapatkan gambar anda dengan cara yang mahal.

Anda ingin mencuba perkhidmatan dalam talian? Di sini AiPassportPhotos akan membantu anda membuat gambar biometrik anda di rumah dalam masa 3 saat!

Sediakan sahaja tripod dan ambil gambar yang sempurna melalui telefon bimbit atau kamera anda dengan resolusi tinggi, kerana gambar yang kabur akan ditolak. Anda juga perlu mendapatkan bantuan rakan atau ahli keluarga untuk menyemak gambar anda bersama anda mengikut peraturan yang disenaraikan di atas.

Pilih gambar yang paling sempurna dan biarkan AiPassportPhotos menukarnya menjadi gambar visa A.S yang berpiawaian 100%. Ketahui cara AiPassportPhotos membantu anda dalam bahagian seterusnya!

Beberapa Kesilapan Umum Semasa Mengambil Gambar Visa A.S

Beberapa kesalahan umum semasa mengambil gambar visa A.S.:

 • Swafoto atau gambar yang diubah melalui program komputer.
 • Memakai topi atau membiarkan rambut hadapan menutup kening anda.
 • Memakai item yang mengaburkan muka anda.
 • Gambar dicetak dalam warna hitam dan putih.
 • Gambar terlalu lama untuk mengecam penampilan semasa anda.
 • Memakai pakaian berwarna terang yang mungkin menyamakan anda dengan latar belakang.
 • Mencetak gambar dalam saiz visa Ireland atau Eropah.

Semasa anda mengambil gambar sendiri, anda hendaklah memberi perhatian kepada peraturan di atas. Jika tidak, permohonan visa anda mungkin ditolak!

Bagaimana untuk Mendapatkan Gambar Visa A.S. yang Betul di Rumah?

AiPassportPhotos mampu memberi anda templat boleh dicetak secara dalam talian dalam beberapa klik di rumah. Lihat bagaimana kami boleh bantu anda:

 • Memangkas saiz yang sesuai untuk gambar yang anda muat naik dengan sokongan AI-Tech. (Anda akan mendapatinya berguna apabila anda menyedari bahawa saiz yang diperlukan untuk gambar visa A.S. mungkin tidak disediakan oleh perkhidmatan reruai gambar di Ireland.)
 • Menyemak latar belakang dan membuang warna yang salah secara automatik. Selain itu, alat ini akan menukar warna yang betul untuk anda dengan bijak.
 • Menjaminkan gambar pasport yang disahkan. Hasil akhirnya pasti akan mematuhi keperluan khusus untuk visa A.S. dan memuaskan.
 • Dapatkan versi digital dan templat cetakan melalui e-mel. Anda boleh mendapatkan gambar visa A.S. yang paling sempurna hanya dengan membelanjakan tidak melebihi €6. Ia munkin ialah pilihan yang baik, kerana anda perlu membayar €8 di kedai gambar profesional.
 • Selepas mendapat versi digital, anda boleh mencetak gambar untuk penyerahan luar talian anda.
 • Anda boleh sediakan pencetak berwarna anda, kemudian cetakkan sahaja gambar anda menggunakan pencetak anda.
 • Pergi ke Farmasi Boots yang menawarkan salah satu perkhidmatan percetakan yang paling popular di negara ini.
Last updated: - -

Was this information helpful?

 • icon-star
 • icon-star
 • icon-star
 • icon-star
 • icon-star

Rating: 4.71 - number of votes: 0