Gambar untuk Dokumen-dokumen Rasmi di Malaysia.

Gambar berukuran pasport adalah penting untuk anda jika anda perlu membuktikan kewarganegaraan Malaysia anda dan mengesahkan identiti anda. Visa ialah dokumen rasmi yang diperlukan apabila anda perlu memasuki destinasi anda. Malaysia ialah negara pertama di dunia yang memperkenalkan pasport biometrik. Pengemaskinian lanjut mengenai keperluan pelbagai dokumen rasmi di Malaysia telah disaksikan pada beberapa tahun yang lalu. Untuk membantu anda mendapatkan gambar dokumen rasmi Malaysia yang terkini, kami akan membentangkan beberapa maklumat asas kepada anda di bawah!

Saiz dan Keperluan Gambar untuk Dokumen-dokumen Rasmi di Malaysia

Membiasakan diri anda dengan dokumen yang sah di Malaysia dan keperluan gambar bagi dokumen itu boleh memudahkan proses permohonan anda dengan menjimatkan masa dan tenaga anda.

Ambil visa Malaysia sebagai contoh umum, memandangkan Malaysia ialah negara berbilang kaum dan berbilang agama yang terletak di Asia Tenggara, anda hendaklah memenuhi beberapa keperluan gambar visa semasa memohon dokumen itu. Di sini kami akan tunjukkan kriteria asasnya untuk anda.

Saiz gambar visa Malaysia hendaklah berlebar 35 mm dengan ketinggian 50 mm. Muka hendaklah memenuhi kira-kira 30-35 mm dalam syot tersebut. Latar belakang mestilah putih kosong tanpa sebarang corak dan bayang-bayang. Kegagalan memenuhi keperluan mengenai warna latar belakang akan mengakibatkan penolakan yang tidak dingini. Memandangkan latar belakang berwarna putih, anda sangat disarankan untuk memakai pakaian yang jelas berbeza daripada latar belakang. Utamakan akaian berwarna gelap. Anda disarankan untuk memilih pakaian yang sopan, yang tidak mendedahkan bahu, singlet atau yang menutup leher anda seperti baju berkolar leher penyu. Gambar itu hendaklah mencerminkan penampilan semasa anda, jadi lebih baik jika anda mengambil gambar tersebut dalam tempoh enam bulan yang lalu. Di atas ialah beberapa contoh ringkas bagi keperluan itu.

Sukar untuk mengingati semua peraturan ini? Alat pengesahan biometrik dalam talian bersedia untuk membantu anda mendapatkan gambar yang diterima kerajaan. Risau perlu bersusah-payah? Anda boleh menangani isu rumit ini di rumah dalam beberapa klik sahaja! Anda hanya perlukan AiPassportPhotos!

Was this information helpful?

  • icon-star
  • icon-star
  • icon-star
  • icon-star
  • icon-star

Rating: 4.71 - number of votes: 0