Pembuat Foto Visa Dalam Talian India

Dapatkan foto visa dalam talian India anda dengan segera!

Malaysia

How Does AiPassportPhotos Work?

 • Muat naik imej

 • Saiz tanaman secara automatik

 • Simpan templat boleh cetak

 • Potong dan gunakannya

Proven Compliance-Guaranteed Photos

 • icon

  AI Facial Detection Without Delay

 • icon

  Fulfillment for Different Biometric Photos

 • icon

  Instant Photo Processing and Qualified Results

Get the Best Deal

Apakah Saiz Foto Visa Dalam Talian India?

Saiz adalah salah satu faktor terpenting yang menentukan sama ada gambar visa dalam talian India anda layak atau tidak. Selain itu, negara yang berbeza mempunyai piawaian yang berbeza untuk saiz foto visa mereka. Oleh itu, mengambil kira saiz foto visa India adalah perlu.


Kerajaan India memerlukan gambar anda untuk visa dalam talian India hendaklah sekurang-kurangnya 350 piksel kali 350 piksel tinggi dan lebar, yang bersamaan dengan kira-kira 2 inci. Jika anda menghadapi kesukaran melaraskan saiz gambar visa India anda atau tidak tahu cara mengubah saiznya, jangan teragak-agak untuk menggunakan alat foto dalam talian kami untuk menyelesaikan kerja ini.

Adakah Saya Perlu Mencetak Foto Visa Dalam Talian India Saya?

Foto visa dalam talian India anda digunakan untuk permohonan dalam talian. Oleh itu, anda tidak perlu mencetaknya sama sekali. Apa yang anda perlu lakukan ialah mengambil foto anda dengan peranti penangkapan boleh diakses anda seperti telefon mudah alih, PC atau kamera digital anda dan kemudian muat naik gambar visa anda dalam talian untuk melengkapkan permohonan visa dalam talian anda.

Keperluan Foto untuk Visa Dalam Talian India

Jika anda memohon visa India anda dalam talian, anda dikehendaki memuat naik gambar digital diri anda untuk melengkapkan permohonan visa biasa. Gambar digital anda yang hendak dimuat naik bersama permohonan visa hendaklah memenuhi keperluan berikut:

 • Saiz. Saiznya hendaklah 350 px kali 350 px. Tinggi dan lebar gambar mestilah sama.
 • Format. Format foto visa dalam talian India hendaklah dalam bentuk JPEG.
 • Saiz foto. Saiz minimum foto visa dalam talian India ialah 10kb dan maksimum ialah 300kb.
 • Warna latar belakang. Latar belakang hendaklah warna terang biasa atau putih.
 • Gambar. Foto itu hendaklah menunjukkan keseluruhan muka pemohon, dari pandangan hadapan, dengan mata terbuka.
 • Tiada bayang-bayang dibenarkan muncul pada muka atau latar belakang.
 • Gambar sepatutnya tiada sempadan.

Peraturan mengenai Latar Belakang Foto Visa India

Latar belakang foto visa India anda hendaklah berwarna putih dan tanpa sebarang corak, reka bentuk atau objek lain. Dengan syarat bahawa gambar visa anda diambil di luar, di tempat-tempat yang indah, atau di dapur anda, ia pasti tidak layak. Selain itu, gambar dengan latar belakang gelap, sibuk atau bercorak juga tidak boleh diterima. Cara yang betul ialah mengambil foto anda pada latar belakang putih biasa, seperti dinding putih atau pintu berwarna biasa. Jika anda tidak mempunyai akses kepada latar belakang putih biasa, anda mempunyai sebab lain untuk menggunakan penjana foto kami. Kami akan mengalih keluar latar belakang asal anda dan menggantikannya dengan yang standard.


Satu lagi petua untuk anda: elakkan memakai putih semasa mengambil gambar dalam talian visa India kerana pakaian putih anda akan membuatkan anda sebati dengan latar belakang anda.

Bagaimana Mengelakkan Bayang-Bayang Semasa Mengambil Gambar?

Sebarang bayang tidak dibenarkan muncul dalam foto visa dalam talian India anda. Bayang-bayang mempunyai hubungan rapat dengan cahaya anda. Oleh itu, anda harus memastikan bahawa sumber cahaya adalah mencukupi dan datang dari tempat yang sesuai. Berikut adalah beberapa petua untuk anda.

 • Ambil gambar anda pada waktu siang atau pada hari cuaca yang baik. Cahaya pada waktu siang adalah lebih mencukupi daripada pada waktu petang, menjadikannya masa terbaik untuk mengambil gambar visa anda. Oleh itu, cari masa untuk mengambil gambar anda pada waktu siang jika anda ingin mengambil gambar visa dalam talian India anda di rumah.
 • Cari bilik yang luas. Cahaya di dalam bilik besar akan lebih baik daripada di dalam bilik yang sempit.
 • Gunakan sumber cahaya buatan. Jika cuaca pada hari anda mengambil gambar anda tidak baik atau cahaya tidak diingini, anda boleh membuka lampu LED anda untuk menjadikan bilik anda lebih terang.
 • Jaga jarak yang betul dari latar belakang anda. Jika anda berdiri atau duduk terlalu hampir dengan latar belakang anda, ia berkemungkinan menyebabkan bayang-bayang di dalamnya.


Garis Panduan untuk Mengambil Foto Visa Dalam Talian India di Rumah

Tidak perlu meminta jurugambar profesional untuk membawa anda foto visa dalam talian India. Anda boleh melakukan kerja ini secara peribadi tanpa meninggalkan rumah. Ikuti langkah ini dan buat foto visa dalam talian India anda sekarang!

 1. Cari peranti fotografi yang boleh membawa anda foto berkualiti tinggi. Kamera digital atau telefon pintar anda adalah pilihan yang baik. Sila pastikan peralatan yang anda pilih boleh mengambil gambar fokus yang jelas dan tajam.
 2. Ambil gambar anda di hadapan dinding putih. Berdiri atau duduk tegak dengan latar belakang biasa, kemudian minta orang lain untuk mengambil gambar anda. Semasa mengambil foto anda, sila ingat:
 3. Lihat lensa kamera terus dan tutup mulut anda.
 4. Tanggalkan topi atau penutup kepala yang lain.
 5. Pastikan rambut anda tidak menghalang mata, kening, telinga atau tepi muka anda.
 6. Jangan senyum atau buat gigi anda kelihatan. Apa yang anda perlu lakukan ialah mengekalkan ekspresi neutral.
 7. Ubah saiz foto anda. Anda harus mempelajari keperluan rasmi untuk foto visa dalam talian India terlebih dahulu dan laraskan gambar anda dengan sewajarnya, seperti memotong saiz. AiPassportPhotos juga boleh melakukan kerja ini untuk anda. Muat naik gambar anda kemudian anda boleh mendapatkan gambar visa biometrik anda yang sempurna.
Last updated: - -

Was this information helpful?

 • icon-star
 • icon-star
 • icon-star
 • icon-star
 • icon-star

Rating: 4.71 - number of votes: 0