Penjana Foto Visa China

Proses terpantas untuk mendapatkan foto visa China anda di dunia

Malaysia

How Does AiPassportPhotos Work?

 • Muat naik imej

 • Saiz tanaman secara automatik

 • Simpan templat boleh cetak

 • Potong dan gunakannya

Proven Compliance-Guaranteed Photos

 • icon

  AI Facial Detection Without Delay

 • icon

  Fulfillment for Different Biometric Photos

 • icon

  Instant Photo Processing and Qualified Results

Get the Best Deal

Untuk Apa Visa China?

Dekad yang lalu telah menyaksikan perkembangan pesat China, yang boleh menjadi salah satu penyumbang kepada industri pelancongan yang makmur di China. Adakah anda merancang perjalanan ke China dan mengharapkan untuk menikmati pemandangan China yang megah? Jika anda berbuat demikian, anda mesti membuat persediaan sepenuhnya sebelum anda meneruskan perjalanan anda. Selain daripada jadual perjalanan dan panduan perjalanan, anda tidak seharusnya melupakan isu Visa Cina yang sangat penting.

Memandangkan terdapat dua peraturan penting tentang Visa China: Polisi Bebas Visa China dan Visa China Mesti Diperlukan. Adalah menjadi keutamaan untuk mengetahui sama ada anda memerlukan visa untuk lawatan anda ke China. Anda harus tahu bahawa hanya kumpulan tertentu boleh memasuki China tanpa Visa China. Pada masa ini, terdapat beberapa situasi yang membolehkan anda memasuki China tanpa memohon visa:

 • Pengecualian Visa untuk Warga Singapura, Brunei dan Jepun
 • Percuma Visa SAR Hong Kong
 • Macau SAR Visa Percuma
 • Transit Tanpa Visa di China
 • Visa Hainan Percuma untuk 59 Negara selama 30 Hari
 • Lawatan Kumpulan Tanpa Visa ke Pearl River Delta Dari HK/Macau selama 6 hari
 • Bebas Visa untuk Pemegang Kad Perjalanan Perniagaan APEC selama 60 Hari
 • Lawatan Kumpulan Tanpa Visa Warganegara ASEAN ke Guilin selama 6 Hari
 • Lawatan Kumpulan Pelayaran Percuma Visa Masuk dari Shanghai selama 15 Hari
 • Pengecualian Visa Bersama antara China dan Negara Asing
 • Visa Percuma untuk Pemegang Permit Kediaman China
 • Percuma Visa Istimewa di Kawasan Sempadan China

Yang disenaraikan di atas adalah polisi bebas visa China. Oleh itu, adalah jelas bahawa anda dikehendaki memegang Visa China untuk memasuki China jika anda tidak memenuhi mana-mana satu situasi. Anda perlu memohon visa yang berkaitan berdasarkan tujuan, destinasi dan tempoh lawatan anda ke China. Anda berhak untuk memohon:

 • Visa untuk Tanah Besar China
 • Visa untuk Hong Kong SAR
 • Visa untuk Macau SAR
 • Visa dan Permit Perjalanan untuk Tibet

China mempunyai spesifikasi yang ketat untuk permohonan Visa China. Anda mesti perasan bahawa anda memerlukan gambar Visa China yang betul. jangan risau! Kami di sini untuk membantu anda! Bahagian seterusnya akan membongkar beberapa butiran mengenai gambar Visa China.


Apakah Keperluan untuk Foto Visa Cina?

Visa China ialah dokumen yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa Republik Rakyat China yang membolehkan warga asing menyeberangi sempadan China dengan apa-apa cara pengangkutan. Anda perlu meninggalkan negara jika visa anda tamat tempoh. Untuk memohon Visa Cina, gambar permohonan anda mesti memenuhi keperluan tertentu.

 • Saiz gambar Visa China mestilah 33mm lebar x 48mm tinggi. (Di A.S., iaitu kira-kira 1.3 x 1.9 inci)
 • Foto berwarna (warna sebenar RGB 24bit), dan sebarang foto hitam putih tidak diterima.
 • Hanya imej JPEG dibenarkan dan saiznya hendaklah 40 KB-120 KB.
 • Foto hendaklah dicetak dalam resolusi tinggi pada kertas berkilat, tanpa sebarang kerosakan, lipatan, coretan, gumpalan atau kabur.
 • Jarak antara kepala dan tepi atas gambar perlu antara 3 hingga 5 mm. Dimensi kepala yang diperlukan ialah 15 hingga 22mm lebar dengan 28 hingga 33mm tinggi (dari titik dagu ke bahagian atas kepala). Jika kepala terlalu besar atau terlalu kecil, atau kedudukan yang salah, foto akan ditolak.
 • Foto mesti difokuskan dan didedahkan dengan betul. Pendedahan berlebihan dan kurang akan mengakibatkan penolakan.
 • Selfie dan foto dengan penapis tidak dibenarkan.
 • Bingkai dan sudut khas tidak dibenarkan.

Nota: Oleh kerana kebanyakan perkhidmatan gerai foto di A.S. mungkin hanya menyediakan gambar pasport 2 x 2 inci, yang tidak boleh diterima untuk Visa Cina, anda sepatutnya menggunakan pemangkas bersaiz foto pasport seperti AiPassportPhotos yang boleh membantu anda membuat pelarasan pada saiz foto secara automatik.


Bolehkah Anda Memakai Cermin Mata dalam Foto Visa China?

Jika anda memakai cermin mata setiap hari, ia boleh diterima memakai cermin mata anda dalam foto Visa Cina anda. Anda juga harus memastikan bahawa bingkai tidak menutup mata anda. Selain itu, cermin mata anda tidak boleh menyebabkan sebarang pantulan atau bayang pada wajah anda. Oleh itu, elakkan bingkai tebal, gelap, berat atau berbingkai tanduk.

Cermin mata harus lut sinar, jadi anda harus mengucapkan selamat tinggal kepada cermin mata hitam. Pada masa yang sama, kanta yang berwarna adalah dilarang sama ada.

Jika anda terpaksa memakai cermin mata atas sebab perubatan, anda boleh simpan sahaja dalam gambar anda.

Alat bantu pendengaran dibenarkan, tetapi perkara seperti fon kepala dan fon telinga akan menyebabkan penolakan dalam foto Visa China.


Bagaimana dengan Aksesori?

Barang kemas atau aksesori seperti anting-anting dan tindikan muka adalah dilarang sama sekali dalam foto Visa China. Oleh itu, pilih sementara aksesori dan barang kemas anda.

Bolehkah Anda Memakai Pinggiran Rambut atau Penutup Kepala dalam Foto?

Dengar, anda dibenarkan mempunyai pinggir rambut yang berada di atas garis kening. Keperluan asas untuk rambut anda ialah rambut anda tidak boleh menutup muka, mata, kening atau telinga anda. Anda boleh mengambil gambar China Visa dengan rambut yang disisir ke belakang. Atau anda boleh menggunakan klip kecil atau pin bobby untuk menyempitkan rambut anda. Juga, jika anda takut ditolak untuk klip kecil, anda boleh mencuba gel atau penyembur rambut. Tidak dinafikan, aksesori rambut besar seperti reben dan busur juga dielakkan. Tidak dinafikan, aksesori rambut besar seperti reben dan busur juga harus dielakkan.


Apa yang Perlu Anda Pakai untuk Foto Visa Cina Anda?

Hanya pakai pakaian biasa semasa mengambil gambar Visa China anda. Pakai beberapa pakaian yang tidak boleh membuatkan anda sebati dengan latar belakang putih. Oleh itu, pakaian dalam warna gelap mungkin sangat disyorkan. Anda akan dibenarkan memakai pakaian keagamaan untuk adat keagamaan anda.

Bolehkah Anda Bersolek Semasa Mengambil Foto Visa China?

Adalah difahami bahawa semua orang mahu membentangkan penampilan terbaik pada visa. Oleh itu, anda boleh memakai solek dalam foto Visa Cina anda. Walau bagaimanapun, anda tidak sepatutnya menutup ciri muka asas pada muka anda seperti parut, tanda lahir dan sebagainya.

Di mana Untuk Mengambil Foto Visa China di Malaysia?

Seperti yang kami nyatakan di atas, sebahagian besar perkhidmatan pondok foto di Malaysia hanya memberikan anda saiz gambar pasport yang tidak betul. Anda mungkin perlu mencari cara lain untuk membantu. Jika anda mempunyai masa dan tenaga, salah satu cara paling selamat untuk anda ialah pergi ke Pusat Perkhidmatan Aplikasi Visa China di mana anda boleh membeli perkhidmatan mengambil gambar.

Alternatif terbaik untuk cara ini ialah mendapatkan foto Visa Cina anda di rumah. Untuk merealisasikan matlamat, anda perlu mempunyai penjana foto pasport dalam talian. Anda hanya boleh mengambil gambar di rumah, dan kemudian memuat naik foto itu ke tapak web. Dengan beberapa klik, anda boleh menikmati ciri mewah termasuk mengubah saiz, mengalih keluar latar belakang dan menukar. Lebih-lebih lagi, alat ini boleh membantu anda mendapatkan foto Visa Cina yang dijamin 100% dengan sokongan AI-Technology. Kerana anda mungkin perlu mengambil gambar di rumah sendiri jika anda mempunyai jadual waktu yang sibuk. Di sini kami telah membincangkan kesilapan yang mudah dibuat untuk anda, membantu anda mengelakkan kemungkinan penolakan yang disebabkan oleh foto visa! (Anda boleh menyemak perkara yang boleh dan tidak boleh dilakukan di bahagian atas)

Bolehkah Anda Dapatkan Gambar Pasport Anda sendiri?

Sudah tentu, anda boleh! Mengambil Gambar Visa China di rumah boleh menjadi cara yang lebih pantas dan lebih murah untuk anda pilih, kerana perkhidmatan foto profesional di Malaysia tidak dapat memberikan anda saiz gambar yang betul. Disokong oleh pemangkas foto pasport dalam talian, anda pasti mempunyai gambar pasport dalam saiz yang betul. Oleh itu, anda tidak perlu pergi ke studio foto. Hanya ambil gambar sendiri dengan tripod atau minta seseorang membantu anda mengambil gambar di rumah. Pilih yang sesuai, dan biarkan AiPassportPhotos melakukan selebihnya untuk anda!

Apa yang Perlu Anda Elakkan Semasa Mengambil Foto Visa Cina?

Pay attention to some details when you are planning to take a Chinese Visa photo:

 • Ambil foto anda dengan latar belakang putih biasa dan bukannya gambar yang tidak kemas. Pastikan anda seorang sahaja dalam foto. Tidak boleh ada objek lain dalam foto. Jika anda merasa sukar untuk mencari latar belakang yang sesuai, editor latar belakang foto pasport boleh membebaskan anda daripada kebimbangan.
 • Kepala terlalu besar atau terlalu kecil, atau kedudukan yang tidak betul. Dimensi kepala yang diterima hendaklah antara 15 hingga 22 mm lebar dengan 28 hingga 33 mm tinggi. (Dari sudut dagu hingga ke atas kepala).
 • Buka mulut anda, dengan ekspresi muka yang berkerut atau tersenyum.
 • Foto itu lebih lama daripada 6 bulan, yang tidak dapat menunjukkan penampilan semasa anda.
 • Ciri muka tertutup atau terhalang.
 • Foto-foto dicetak dalam warna putih dan hitam dengan kertas berkualiti rendah.
 • Pakai aksesori. (Anda dilarang memakai sebarang aksesori dalam foto)
 • Pakai pakaian dalam warna terang, yang mungkin sebati dengan latar belakang putih.
 • Pakai topi, penutup kepala, dan topeng. Anda hanya dibenarkan memakai pakaian keagamaan untuk beberapa adat keagamaan atau perubatan. Walau bagaimanapun, ciri wajah anda harus didedahkan sepenuhnya dalam foto.

Beri perhatian lebih kepada keperluan, atau Visa Cina anda mungkin mendapat penolakan, yang memerlukan lebih banyak masa dan tenaga. Lebih teruk lagi, anda mungkin perlu menangguhkan jadual anda!

Apakah Faedah Menggunakan AiPassportPhotos?

Secara umum, AiPassportPhotos boleh menjadi pilihan yang optimum untuk menjimatkan masa dan wang anda. Kemudahan penggunaan dan fungsi yang berkuasa tidak akan menolak keperluan anda untuk foto visa anda.

 • Pemotong foto. Anda dikehendaki menyerahkan foto dalam saiz yang betul apabila anda perlu memohon Visa Cina. Walau bagaimanapun, perkhidmatan foto am di A.S. mungkin gagal memenuhi permintaan anda. Dengan ciri berguna yang disediakan oleh pemangkas foto Visa China, anda boleh mengatasi tugas yang sukar dengan mudah.
 • Pembuang dan penukar latar belakang foto. Kadang-kadang, sukar untuk anda mencari latar belakang putih biasa. Bertenang, kerana pengalih keluar dan penukar latar belakang foto yang serba boleh membolehkan anda mempunyai latar belakang yang betul dalam beberapa klik pada skrin anda.
 • Penyemak pematuhan foto. Alat ini akan menyemak dan melaraskan kedudukan kepala, memastikan bahawa foto anda akan diterima oleh pihak berkuasa.
 • Penjana foto dalam talian. Anda boleh memperbaiki foto visa anda dan mendapatkan versi digital foto anda. Anda hanya boleh memuat turun versi terakhir melalui e-mel.

Anda kemudian boleh mendapatkan foto dicetak di kedai yang menyediakan perkhidmatan foto. Jika anda mempunyai keyakinan bahawa anda mempunyai pencetak yang baik dan kertas foto berkualiti tinggi, anda juga boleh mencetak foto itu sendiri di rumah. Bagaimanapun, lebih mudah untuk anda membeli perkhidmatan gerai foto di Pusat Perkhidmatan Aplikasi Visa China. Ia juga boleh menjadi pilihan yang lebih murah untuk anda. Perkhidmatan foto di Pusat Khidmat Aplikasi Visa China berharga $140, manakala ia hanya berharga kira-kira $5.99 pada AiPassportPhotos.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk mendapatkan Visa Cina?

Secara amnya, anda mengambil masa tidak lebih daripada seminggu untuk mendapatkan Visa Cina anda. Walau bagaimanapun, masa yang anda perlu tunggu mungkin bergantung pada talian untuk mendapatkan visa.

Apakah Perkara Lain yang Perlu Anda Sediakan untuk Permohonan Visa China?

Berikut adalah perkara yang perlu anda sediakan:

 • Pasport yang sah.
 • 2 gambar visa kertas bersaiz 33x48 mm.
 • Isikan permohonan visa.

Kedutaan atau konsulat mungkin mendapatkan cap jari anda jika anda belum mendaftarkannya lagi.

Bolehkah Anda Mempunyai Permohonan Dalam Talian untuk Visa China?

Jika anda mempunyai jadual masa yang padat, anda juga boleh memilih untuk memohon Visa China dalam talian. Walau bagaimanapun, anda harus tahu bahawa proses dalam talian mempunyai keperluan saiz yang berbeza untuk foto China Visa! Jika anda telah menghantar gambar yang salah dalam talian, anda juga akan ditolak. Berikut ialah beberapa butiran untuk anda:

 • Foto Digital (Ini bermakna anda mempunyai permohonan dalam talian untuk Visa Cina): foto elektronik harus memenuhi keperluan piksel mendatar: 354 - 420 piksel dan piksel menegak: 472 - 560 piksel.
 • Foto Kertas (Ini bermakna anda mempunyai permohonan luar talian untuk Visa China): foto yang dicetak hendaklah 33mm×48mm (lebar×tinggi)/kira-kira 1.3×1.9 inci, lebar kepala ialah 15mm-22mm, tinggi (dagu ke atas kepala) ialah 28mm-33mm, kepala ke tepi atas adalah antara 3mm-5mm.

Oleh itu, anda harus melihat perbezaan antara aplikasi dalam talian dan aplikasi luar talian. Jika tidak, anda mungkin mendapat penolakan yang tidak menguntungkan!

Last updated: - -

Was this information helpful?

 • icon-star
 • icon-star
 • icon-star
 • icon-star
 • icon-star

Rating: 4.71 - number of votes: 0